De Ziua Porților Deschise, echipa Hațegan Attorneys  îi așteaptă cu drag la dezbatere pe toți studenții care cred că pot aduce argumente valide în cea mai veche, dar și cea mai distractivă dezbatere: Ce a fost mai întâi, oul sau găina? 

Dezbaterea va avea loc pe 5 aprilie, începând cu ora 16:00, la sediul Hațegan Attorneys, din strada Ady Endre nr. 11.
Așteptăm înscrierile la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până pe 4 aprilie, ora 23:59. Mailul de înscriere trebuie să includă numele, vârsta, anul universitar în care studiază, și numărul de telefon (datele  vor fi prelucrate doar în scopul organizării dezbaterii).

Regulile dezbaterii: 

  • Studenții înscriși vor fi împărțiți în 2 grupuri, susținătorii oului și cei ai găinii. 
  • Participanții vor avea la dispoziție 15 minute pentru a centraliza argumentele și a desemna 2-3 reprezentanți care să susțină verbal, în fața tuturor argumentele grupului, (în intervenții de maximum 20 minute fiecare, plus 10 minute pentru dreptul la replică). 
  • Argumentele vor fi evaluate de un juriu format dintr-un: un reprezentant al Facultății de Drept din Timișoara - doamna Sorina Doroga, pro decan și doi avocați Hațegan Attorneys.
  • Criteriile de evaluare vor fi: complexitatea, creativitatea și spiritul convingător al argumentației (toate cele 3 vor fi notate cu scoruri de la 1 la 5, 1 fiind cel mai mic, iar 5 cel mai mare).

Premiile dezbaterii:

  • Cea mai bună echipă: 200 Eur
  • Cel mai bun orator din fiecare echipă: 50 Eur/orator

De 19 ani, Hațegan Attorneys și-a asumat misiunea de a fi un hub de pregătire a tinerilor absolvenți în Timișoara, pentru a oferi consultanță juridică la standarde internaționale. Am contribuit la formarea a cel puțin 3 generații de tineri juriști. Unii dintre ei sunt în continuare alături de noi, iar alții duc mai departe formarea și experiența acumulată în organizația noastră. Dezbaterea pe care o propunem acum este o provocare pentru că nu așteptăm argumente juridice, ci abilități creative, de comunicare, de oratorie și spirit de convingere, întrucât credem că aceste abilități sunt folositoare nu doar în domeniul juridic, ci și în alte domenii.. În Hațegan Attorneys oferim constant oportunități de practică atât în timpul anului școlar, dar și pe perioada verii. Ne propunem să rămânem un pol de atracție pentru studenții care doresc să își dezvolte calitățile într-un mediu creat special pentru dezvoltarea pe plan profesional, dar mai ales uman.